La terra: Tenim un territori ric en productes de qualitat, amb una cultura culinària molt extensa. Però també som conscients del món globalitzat en el que vivim, i ens motiva la idea d´intercanvi multicultural. Entenem l´ecologisme com a mitjà de transformació social totalment necessari; per això, procurem treballar amb productes d´agricultura ecològica, ja que malmeten el menys possible el medi ambient. La nostra terra, així com el nostre hort, ens permet conrear un producte propi, sense additius ni pesticides. També cultivem les herbes aromàtiques del nostre jardí i entorn. Aquestes les trobareu als plats de la nostra carta.
Casa nostra: Cal Moixó se situava originàriament al voltant del Castell de Gósol, aquest ja datat el segle XI. A principis del segle XIX, van traslladar la casa a baix al poble, aprofitant les mateixes pedres de la casa antiga. En tenim constància per un document registrat el 1829. A principis del segle XX, a l’entrada del restaurant se situava una era de casa de poble. On hi tenim la cafeteria, hi havia una casa vella. Segons sembla, els propietaris, així com la majoria de famílies, tenien bestiar, hort i es feien el pa. Anys més tard, el 1986, la casa es va reformar i van construir-hi un forn de pa, que distribuïa als voltants de Gósol. El Restaurant El Forn de “Cal Moixó” troba els seus orígens l’any 2004, quan una família de Molins de Rei va optar, com a nou projecte de vida, per a venir a viure a Gósol. A 1.500 m d’altitud, van començar aquest projecte envoltats pel meravellós Cadí-Moixeró.
Cuina i Sala: Per això, als nostres plats trobareu gustos específics, però elaborats amb tècniques que hem après al llarg de la nostra carrera professional, ja bé sigui de forma autodidacta, o en cursos de formació gastronòmics. A més, tractem el producte amb paciència, perquè la cuina necessita el seu temps. Per això, l’estètica, el gust, els colors, els orígens i un servei acurat són elements que considerem de vital importància. Sempre busquem el balanç entre la demanda del client i la llibertat creativa del Quim i la Núria. No volem, ni tenim un restaurant de luxe; busquem que el client se senti a gust venint a casa nostra. Per a nosaltres, cada servei que els oferim es basa en obrir les portes de casa. Ens agrada molt la feina que fem, i la carta que llegiran a continuació és fruit d´aquesta passió especial que, durant 16 anys, hem compartit amb els nostres clients.
Servim un pa cuit al Forn de Llenya, preparat exclusivament pel forner de Gósol, acompanyat d’oli de la Cooperativa d’Arbeca.
Picasso, a l´estiu 1906, va captar un dels trets característics de molts pobles de muntanya: les dones que carregaven els pans d´una casa a una altra. Amb el pa que els servirem, fem honor a aquestes dones que representen un patrimoni d´esforç i constància. Fem honor a la Dona dels Pans.
Ens trobareu al Carrer del Canal, 2, 25716 Gósol, Lleida